FASCIAMETHOD POWER

FasciaMethod Power

Kehonhuollollinen tunti, jossa tehdään aktiivisia liikkuvuusharjoitteita kehon fascialinjoja mukaillen sekä vahvistamme kehon tukilihaksistoa. Käytössä esimerkiksi vastustuskuminauhat, pienet käsipainot tai kahvakuula. Tunneilla huomioidaan kehon toiminallinen kokonaisuus myofaskiaalisen (lihas + sidekudos) ymmärryksen kautta. Tunnit ovat turvallisia sekä toiminnallisia, ja tuntien tavoitteena on oppia aktivoimaan syviä tukilihaksia sekä hallitsemaan kehoa.

FasciaMethod Power harjoittelulla pyritään eroon häiritsevistä puolieroista ja lihasepätasapainosta pitkän tähtäimen progressio harjoittelulla! Päätavoitteena nesteyttää koko keho tunnin aikana.

Nesteytyminen -mitä tarkoittaa? Kun fasciaa venytetään tai kompressoidaan, neste puristetaan liikkeelle, ja kun venytys tai kompressio päättyy niin kyseinen alue nesteytyy uudelleen, puhutaan ns. pesusieni-ilmiö. Nestetyminen, nesteen vaihtuminen fasciassa tulisi tapahtua laajasti koko myofaskiaalisen jatkumon alueella. Jatkuva liian yksipuolinen kuormitus pienelle alueelle voi aiheuttaa kuivumista ja kerrosten välisen kitkan lisääntymistä. Tämän takia tarvitsemme pitkien lihastoimintaketjujen liikkuvuusharjoittelua.!

Tunnin alussa teemme avaavia ja aktivoivia FasciaMethod- harjoitteita. Tämän jälkeen lihaskunto-osiossa, aktivoimme koko kehon tukilihaksistoa kehonpainoa ja/tai pienvälineitä hyödyntäen. Tunnin lopussa rauhoitellaan kehoa palauttavin FasciaMethod- liikkuvuusharjoittein hyödyntäen lihasten lämpö, teemme pallohierontaa täsmäpisteille sekä loppurentouksen. Tunnin jälkeen Sinulla on hyvä olo – veri kiertää, liikkeet eivät ”hapota”.

Tuntien tavoite on edistää tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä ja toimintakykyä. FasciaMethod Power on matalan kynnyksen lihaskuntoharjoittelua, joka sopii mm. henkilöille:

  • joilla ei ole aiempaa kokemusta lihaskuntoharjoittelusta
  • joilla on rajoitteita
  • jotka haluavat parantaa kehon toiminnallisuutta ja toimintakykyä
  • joita voimaharjoittelu kiinnostaa, mutta aloittaminen on haastavaa.

Lihaskunto-osion liikkeet käydään tarkasti ja rauhallisesti läpi, jotta osataan aktivoida oikeat lihakset. Opit näin myös liiketekniikkaa. Ja mikäli jokin liike ei sovi, niin saat vaihtoehtoisen liikkeen tilalle.

 

Tervetuloa parantamaan tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä!